Grad

Narodna stranka: Izveštaji stranih medija rečito govore

14-04-2019 10:12

Narodna stranka u Subotici saopštila je da izveštaji stranih medija, poput Radija "Slobodna Evropa", koji tradicionalno imaju snažnu političku komponentu u izveštavanju, rečito govore ko u Srbiji radi za strane interese.

"Članovi Narodne stranke iz Subotice učestvovali su na jučerašnjem protestu u Beogradu i lično su se uverili da je broj okupljenih građana višestruko prevazišao zvanično saopštenje ministra policije koje su preneli i mediji poput Radija Slobodna Evropa.

Evropska unija snažno podržava vlast Aleksandra Vučića na štetu građana Srbije. O tome najverodostojnije svedoči jučerašnja izjava Zorana Živkovića, lidera Nove stranke, koji je doslovno rekao da, premda je on sam evrofanatik, birokratija koja poslednjih godina vodi Evropsku uniju ne zaslužuje da se nazove evropskom birokratijom.

Besmislenim smatramo svaku lažnu vest koju objavi bilo koji medij. Postupak Radija Slobodna Evropa i drugih stranih medija koji su mehanički preneli procenu Nebojše Stefanovića, umesto da se na licu mesta uvere u masovno prisustvo građana na mitingu opozicije, ne smatramo profesionalnim ni dobronamernim izveštavanjem", kaže se u saopštenju Narodne stranke u Subotici.