Grad

РТС: Orban sa Anom Brnabić u Subotici, sastanak dve vlade

15-04-2019 10:52

Premijer Mađarske Viktor Orban sa svojim ministrima boravi u Subotici. On se najpre sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Usledio je i sastanak dve vlade.

Na agendi će danas biti nekoliko značajnih sporazuma iz energetike, saobraćaja i infrastrukture, a potpisaće se 11 sporazuma.

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa svojim mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, a bilateralne susrete imali su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović Zorana Mihajlović, Zoran Đorđević.

Usledila je plenarna sednica, a za 12.15 je zakazano potpisivanje sporazuma.

Sa sastanka Dačića i Sijarta je poručeno da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sednica dveju vlada koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumevanja i poverenja u odnosima dve države.

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor će prisustvovati sednici dve vlade, a za RTS kaže da su današnji razgovori važni za građane.

"Mislim da su veoma značajni sporazumi koji se odnose na razvoj infrastrukture. Značajan je i sporazum koji rešava pitanje nostrifikacije diploma stečenih u susednoj državi. Značajno je i što će se iz skoro svih oblasti života potpisivati sporazumi, iz sfere energetike itd.", rekao je Pastor.

Posle potpisivanja sporazuma, očekuje se konferencija za medije koju će RTS direktno prenositi.