Grad

Slobodan grad: Gradu potrebna startegija razvoja komunalnih usluga

06-05-2019 18:24

Udruženje "Slobodan grad" saopštilo je danas da je Subotici potrebna usaglašena strategija razvoja komunalnih usluga, umesto ciljanog partitokratskog urušavanja komunalnih sistema pod firmom transformacije pomenutih sistema u tržišno orijentisane subjekte.

"Podržavamo zahteve radnika JKP Čistoća i zelenilo koji traže veće zarade i radnička prava, zato što niko ne bi trebalo da živi od tridesetak hiljada dinara mesečno, trpeći pritom učestale političke pritiske, poput odlazaka na mitinge.

Podsećamo javnost Subotice da većina radnika Čistoće i zelenila zarađuje upravo tridesetak hiljada dinara mesečno, a da, u isto vreme, na sajtu preduzeća piše da će sindikalna, kao i opšta i posebna prava radnika, u potpunosti biti poštovana, jer je, kako je navedeno, edukovan i zadovoljan radnik imperativ i osnovna baza za kvalitetno i efikasno izvršavanje preuzetih obaveza.

Ove rečenice, koje potpisuje direktor Slobodn Milošev, apsurdne su, posmatramo iz ugla većine radnika JKP Čistoća i zelenilo.

Slobodan grad podržava radnika u nameri da stupe u protest i poziva ih da na sve zakonom dozvoljene načine, uključujući i akcije građanske neposlušnosti, iskoriste kako bi zaštitili sebe i interese svojih porodica", kaže se u saopštenju Slobodnog grada.