Grad

Utvrditi da li je Ferhan Sejdović zaista finansirao Plan detaljen regulacije

13-05-2019 22:21

Gradski odbor Narodne stranke u Subotici danas je od nadležnih državnih organa zatražio da ispitaju i utvrde da li je Ferhan Sejdović, kontroverzni biznismen iz Sjenice, koji je u Nemačkoj u maju prošle godine osuđen zbog utaje poreza i zapošljavanja radnika na crno, zaista kao potencijalni investitor finansirao Plan detaljne regulacije na prostoru između Senćanskog puta i Palića.

"Portal Subotica.com, blizak gradonačelniku Bogdanu Labanu i vlasti koju on predstavlja, objavio je februara prošle godine da je Sejdović kao potencijalni investitor finansirao Plan detaljne regulacije na pomenutom prostoru. Na ovu činjenicu Subotičane je u ponedeljak podsetila redakcija Slobodne Subotice, objavivši priču o Sejdoviću i podsećanje na tvrdnje portala Subotica.com o dolasku privatnog ulagača na Palić.

Smatramo da je nedopustivo to što se, sudeći prema vesti portala Subotica.com na koju nas je Slobodna Subotica podsetila, Sejdović u svojstvu investitora našao i u ulozi finansijera Plana detaljne regulacije na prostoru za koji je navodno bio zainteresovan. Po sredi je očigledan i po građane Subotice potencijalno štetan sukob interesa.

Činjenica da je portal blizak gradskim vlastima, oličenim u gradonačelniku Bogdanu Labanu, najavio dolazak "privatnog investitora" Ferhana Sejdovića, osuđenog u Nemačkoj zbog utaje poreza, svedoči o načinu rada u Gradskoj kući i formatu poslovnih ljudi na koje gradska vlast računa.

Subotici su potrebne ozbiljne i kredibilne kompanije iz zemlje i inostranstva koje će ulagati u turizam, ali i druge grane privrede na Paliću, bez utaje poreza i ostalih kriminalnih radnji. Sadašnja gradska vlast očigledno ne računa na takve kompanije", kaže se u saopštenju Narodne stranke.