građanisepitaju

Kada ćete okončati započete projekte?

31-05-2019 10:03

PISMO ČITAOCA IZ KANJIŽE

U Opštini Kanjiža ima projekata koji nisu završeni, kao pto su autobuska stanica i industrijska zona u Horgošu. Javnost i građani dobijaju godinama informacije o skorašnjem kraju radova.

Poštovana redakcijo,

Izgradnja autobuske stanice u Kanjiži bila je dugogodišnja, velika želja opštine i dugo se čekalo na idejno rešenje ovog pitanja.

Prvo pitanje koje se nametnulo bila je lokacija, jer je svako moguće rešenje imalo loše strane. Došlo se do rešenja i napravljen je objekat sa prilaznim putevima. Od tada i završetka radova nije se pomaklo ni za metar.

Građani se pitaju: zašto već gotov objekat nije stavljen u funkciju? Prolaze godine, a odgovora nema. Sve to je dovelo do nezadovoljstva građanstva i stavljanja ove teme pod one o kojima nije potrebno i poželjno govoriti.

Veliki je nedostatak što i dalje imamo saobraćaj u Kanjiži regulisan na ovaj način, sa više neobezbeđenih stajališta, potpuno nepodobnih vremenu u kojem živimo.

Projekat koji sam pomenuo započet je u periodu samostalne vlasti Saveza vojvođanskih Madjara. Građani su očekivali da će baš njihov kontinuitet u vlasti doneti konačno rešenje ovoga problema. Čak i da je problem negde drugde, bilo je dosta vremena da se o tome razgovara, da se problemi reše i dođe do nekog rešenja.

Za sada ostaje da oni građani Opštine Kanjiža, koji su upućeni na autobuski saobraćaj, ostaju da čekaju svoje autobuse na improvizovanim stajalištima, na istim mestima i istog izgleda kao pre četrdeset godina.

Drugi projekat koji već godinama gledamo kako se završava je industrijski park u Horgošu. Započet pre gotovo deset godina, izgleda, makar na prvi pogled, isto onako kako je izgledao kada je izgradnja počela. Svake godine ulagano je mnogo novca iz različitih izvora da se nešto doprinese izgradnji ove industrijske zone.

Nema sumnje da je na tome nešto rađeno, ali običnom čoveku, laiku, kada vidi tu površinu, ona izgleda kao livada. I u ovoj godini smo dobili obećanja o ulaganju u ovu privrednu stvar i ovaj put smo se obradovali.

Lep je taj naš lokal-patriotizam, ali stvarnost je drugačija. Imamo veliki broj Horgošana koji svakodnevno odlaze biciklom do Mađarske, da tamo rade i svi znamo za to. Zaustavljanje odlaska radno sposobnog stanovništva je teška stvar. Trebalo bi da se potrudimo da oni, koji su na vlasti više decenija, konačno završe davno započete projekte.

Svakako da ove dve priče, tačnije ova dva projekta, treba završiti. Oni su važni za sve građanje Kanjiže i šire.

Do tada, autobusi se parkiraju svugde po varoši, a na praznoj stanici često viđamo samo kamione.

 

Ime i prezime poznato redakciji