Grad

Slobodan grad: 'Anonimna Subotica' je projekat lokalnog SNS-a

03-06-2019 13:47

Udruženje "Slobodan grad" osudilo je danas anonimne napade na svog bivšeg predsednika Vladimira Polovinu, koji je podneo ostavku na mesto predsednika udruženja nakon što je imenovan za subotičkog poverenika Narodne stranke.

"Crnogorska onlajn platforma koju koristi neformalna interesna grupa zvana 'anonimna Subotica' deo je projekta subotičkog odbora Srpske napredne stranke, tačnije u opozicione dresove obučenih satelita subotičkog gradonačelnika. Tome u prilog svedoči i činjenica da ovaj lažni mediji troši ogromne svote novca na promocije posredstvom društvene mreže "Fejsbuk".

Pružamo punu podršku Vladimiru Polovini i borbi koju zajedno sa njim od početka vodimo za Suboticu oslobođenu od korupcije, nepotizma, kriminala i partitokratije.

Zamenom teza i ciljano deformisanim vrednosnim sudovima, umesto činjenicama, 'anonimna Subotica' vodi prljavu onlajn kampanju protiv ličnosti koje subotički odbor SNS-a proceni da predstavljaju potencijalnu opasnost za njihovu partitokratsku vlast, odnosno da bi mogli da predvode centre političkog otpora Subotičana.

Pojava lažnog medija, kakva je 'anonimna Subotica', dodatno degradira ionako ruiniran subotički medijski prostor.

Pomenuta crnogorska onlajn platforma pod plaštom 'anonimne Subotice' ne predstavlja podstrek dijalogu, sučeljavanju stavova i razmevanju u Subotici, budući da ne pruža priliku drugoj strani da se oglasi i iznese svoje stavove.

Ukazujemo na činjenicu da je veoma mali broj Subotičana naseo na providnu postavku ovog lažnog medija.

Ovom prilikom, podsećamo građane da je sajt Slobodna Subotica, čiji je naše udruženje osnivač, još na početku rada ponudio subotičkom odboru SNS-a mogućnost besplatnog i neograničenog prostora za oglašavanje i da Gradska kuća nikada nije odgovorila na brojne zahteve za dostavljanje informacija od javnog značaja i izjava nosilaca vlasti u gradu. Na koncu, podsećamo i da je urednik sajta Branko M. Žujović javno pozvao gradonačelnika dr Bogdana Labana na intervju uživo, praktično pred čitavim subotičkim auditorijumom, na šta ovaj nije smeo da se odazove.

Nastavićemo da kroz sajt Slobodna Subotica i naše akcije dajemo doprinos istinskoj demokratizaciji subotičkog društva, boreći se protiv spregnutih partitokratskih interesa pojedinaca, okupljenih u ono što nazivamo subotičkom hobotnicom, koji lokalne resurse decenijama koriste za lično bogaćenje u većoj ili manjoj meri", kaže se u saopštenju Slobodnog grada.