Grad

Pozivamo Puškara na intervju

03-06-2019 14:42

 

Slobodna Subotica pozvala je danas javno Slobodana Puškara, direktora Opšte bolnice u Subotici, da redakciji da opširan intervju povodom predstojeće rekonstrukcije bolnice i informacija koje su joj zaposleni u bolnici prosledili, a koje svedoče o vrlo teškom stanju u kojem se ova medicinska ustanova nalazi.

"Za vrlo kratko vreme, nakon priče koju smo objavili prošle nedelje o stanju na pojedinim bolničkim odeljenjima, pristigao nam je značajan broj informacija koje želimo najpre da proverimo, a potom da od direktora bolnice čujemo šta o njima misli. Problemi subotičke bolnice protežu se od zapošljavanja političkog analitičara u sektoru za održavanje računara po prijateljskoj liniji, do sve češćeg odlaska lekara i ostalog medicinskog osoblja.

Smatramo da je krajnje vreme da se u subotičkoj bolnici progovori o ovim temama, umesto što se priča isključivo o predstojećoj rekonstrukciji vrednoj preko dvadeset milioan evra. Zgrada sama po sebi neće mnogo značiti Subotičanima, ako bolnica bude ostala bez lekara i medicinskih sestara", kaže se u saopštenju redakcije Sklobodne Subotice, uz napomenu da je redakcija spremna da inztervju sa Puškarom, mimo običaja, autorizuje pre objavljivanja.