Sport

Subotica domaćin ekipnog prvenstva Srbije u šahu

26-08-2019 08:44

Povlačenjem prvog poteza, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je u četvrtak, 22, avgusta, u hotelu „Patrija“, ekipno prvenstvo Srbije u šahu, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na prvenstvu Prve lige Srbije u šahu nadmeće se po dvanaest najboljih timova u obe konkurencije, a kako je svaka ekipa imala pravo da angažuje i po jednog stranca izvesno je da je u našem gradu okupljena šahovska elita ove regije, preneo je zvanični sajt Gradske kuće Subotica.rs.

Poželevši dobrodošlicu učesnicima i gostima državnog prvenstva, gradonačelnik Laban se zahvalio Šahovskom savezu Srbije što je Suboticu prepoznao kao dobrog domaćina i organizatora ovog takmičenja.

– U narednih desetak dana, koliko će trajati prvenstvo, pozivam vas da upoznate Suboticu koja je i grad festivala, a s obzirom na to da 1. septembra obeležavamo Dan grada drago nam je da ćete ove godine i vi biti deo bogatog programa upriličenog tim povodom. Takmičarima želim uspeh i dobru koncentraciju, a svima vama još jednom upućujem iskrenu dobrodošlicu u naš grad – naglasio je gradonačelnik Laban.

Subotica je po četvrti put domaćin najelitnijeg ekipnog takmičenja u Srbiji, koje je okupilo domaću šahovsku elitu.

– Ovo je izuzetna prilika da ponovo vratimo u žižu javnosti ne samo ovo veliko takmičenje, nego i ovu sjajnu igru u kojoj smo nekada toliko bili dobri i igrali značajnu svetsku ulogu. Nama ponovo trebaju mladi ljudi u šahu, neke nove šahovske zvezde kako bi naša reprezentacija, ali i pojedinačno, naš šah ponovo zauzeo dostojno mesto u Evropi i u svetu – istakao je potpredsednik Šahovskog saveza Srbije Saša Adamović.

Prva liga Srbije u obe konkurencije traje do prvog septembra, a po  brojnim ocenama, na osnovu imena učesnika, ovo je jedan od najjačih ekipnih šampionata zemlje u poslednjoj deceniji. Domaćin prvenstva je Šah klub Spartak.

 

Foto: Subotica.rs