Grad

Grad još uvek nije rešio problem poplava

09-09-2019 15:54

Narodna stranka u Subotici podseća javnost da gradska vlast još uvek nije rešila problem poplava u Banatskoj i okolnim ulicama, kao ni u drugim delovima grada, pre svega zato što gradom i naprednjacima u Subotici rukovode koordinatori SNS-a koji nisu Subotičani i za koje građani nisu glasali.

Koordinatore SNS-a, ni one iz redova te stranke koji ih bespogovorno slede, ne zanimaju ni Subotica ni Subotičani. Njih zanima isključivo isisavanje novca iz našeg grada.

Izvesnu nadu da će problem poplava u Banatskoj biti rešen, na kratko je probudilo letošnje angažovanje Zagorke Panić, gradske menadžerke, koja je, prema našim saznanjima, meštanima obećala da će im šteta koju su pretrpeli ranije ove godine biti nadoknađena, a problem dugoročno rešen.

Pre toga su ljudi bliski gradonačelniku Bogdanu Labanu meštanima Banatske ulice poručili da novca za rešenje problema poplava u gradu nema i da prodaju svoje kuće ako im se odgovor ne dopada.

Narodna stranka u Subotici ističe da izgradnja akva-parka na Paliću košta nešto preko milijardu dinara, što je približan iznos koji treba da bude uložen u opkop kanala oko grada koji bi primili višak atmosferskih padavina. Na taj način bio bi trajno rešen problem poplava u zaleđu Prvomajske ulice, u Banatskoj i okolnim ulicama, u Jasibari, na Makovoj sedmici i u drugim subotičkim naseljima.

Smatramo da je nedopustivo opredeljenje administracije Bogdana Labana da pod sumnjivim uslovima i okolnostima pribegne izgradnji akva-parka, pre nego što reši osnovne komunalne probleme u gradu.

Udruženje “Slobodan grad” letos je organizovalo tribinu posvećenu ovom problemu, koju je Narodna stranka podržala, na kojoj su građanima ponuđena jasna rešenja problema poplava u gradu.