Grad

Glasali smo za rešavanje komunalnih problema, a ne za akva-park

09-09-2019 16:10

Udruženje građana “Slobodan grad” danas je saopštilo da će problemi poplava u subotičkim naseljima biti sve prisutniji, a da je Gradska kuća, umesto ka rešavanju komunalnih problema, okrenuta neracionalnim građevinskim poduhvatima, kao što je davanje prednosti izgradnji akva-parka ili novog stadiona.

"Neko ko bi banuo u Suboticu sa strane i čuo da grad javnim sredstvima podiže akva-park na Paliću, pomislio bi da se nalazi u modernom gradu koji je iza sebe odavno ostavio probleme sa kanalizacijom, vodosnabdevanjem, neasfaltiranim ulicama i održavanjem objekata.

Na žalost, Subotica nema sreće sa ljudima koji je vode, zato što oni prioritete za ulaganja iz budžeta određuju prema vlastitim i partijskim interesima, umesto javnim interesom Subotičana.

Da se poštuje javni interes, Gradska kuća bi ove godine dovršavala kopanje kanala oko grada u kojima bi se akumulirala kišnica, rešavajući problem poplava, umesto što uoči izbora pokušava da izgradi akva-park. Građani su glasali za rešavanje komunalnih, a ne ličnih i stranačkih problema, što Gradska kuća ne poštuje”, kaže se u saopštenju Slobodnog grada.