Scena

Tužni dani za subotičku kulturu - preminuo Svetislav Đorđević Vića

30-03-2020 10:57

Narodno pozorište je saopštilo da je juče, u 73. godini, preminuo glumac u penziji Svetislav Đorđević Vića.

Đorđević je rođen je u Sićevu, 1946. godine, a 1967. godine iz Niša dolazi u Suboticu i postaje član Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta.

U četrdesetčetvorogodišnjoj karijeri glumio je u preko sto predstava, učestvovao u snimanju televizijskih drama, filmova i serija: "Breme" Vuka Babića, "Veliki transport" Veljka Bulajića i "Bolto".

U subotičkom pozorištu značajne su mu uloge: Stojana u predstavi "Koštana", Fedona u "Sokratovoj odbrani i smrti", Frenkija u komadu "Gospođa Deli ima ljubavnika", Kristofera u predstavi "Mišolovka", Fjokla u "Ženidbi", Uglješe u "Pelinovu", Orina u komadu "Crnina pristaje Elektri", Jegora u "Samoubici", Koste u "Long Play-u", Krište u "Ribarskim svađama", đaka u "Nikoletini Bursaću"... Pred odlazak u penziju igrao je u predstavama "Leons i Lena" i "Mnogo vike ni oko čega“.

"Zbog aktuelne situacije u zemlji, nije moguće održavanje komemoracije, pa ćemo našem kolegi u čast emitovati predstavu „Mnogo vike ni oko čega“. O terminu ćemo vas obavestiti naknadno", navedeno je u saopštenju pozorišta.