Ekonomija

4zida.rs: Šta će se dešavati na tržištu izdavanja?

27-04-2020 11:33

Posledice vanrednog stanja i pojave koronavirusa u Srbiji vrlo brzo je osetilo i tržište nekretnina. Prve promene desile su se na polju izdavanja. U medijima su se mogli pročitati natpisi kako su cene kirija drastično pale, i da se čak u širem centru Beograda mogu iznajmiti stanovi za 150 evra mesečno, navedeno je u istraživanju koje sproveo sajt https://www.4zida.rs.

Na pitanje da li su otkazali stan koji iznajmljuju, 89% ispitanika je izjavilo da nije otkazalo stan jer mu treba još. Njih 10% je izjavilo da razmišlja da to uradi, a samo 1% stanara je izjavilo da je to već uradilo. Najveći procenat zakupaca (84%) izjavio je da im nije smanjena mesečna kirija. Nekima (8%) su stanodavci smanjivali kiriju samoinicijativno, a nekima su izjavili da im je smanjena kirija nakon što su to zatražili (4%). Takođe 4% zakupaca je tražilo smanjenje kirije, ali su ih vlasnici odbili.

Istraživanje je dostupno na adresi: https://www.4zida.rs/blog/istrazivanje-4zida-sta-ce-se-desavati-na-trzistu-izdavanja/