Grad

Voice.org.rs: Meštani Palića zahtevaju obustavljanje probnih bušenja nafte

18-05-2020 07:31

Meštani Ludoške ulice na Paliću više od mesec i po dana trpe, kako kažu, užasnu buku, smrad i udišu prašinu usled istražnih radova na iskopavanju nafte i gasa koje sprovodi Naftna industrija Srbije (NIS), zbog čega je njihov život, posebno tokom marta ove godine, ovde postao nepodnošljiv, prenosi Voice.org.rs.

Meštani sa kojima je VOICE razgovarao zahtevaju da se istražne radnje hitno obustave ili da se premeste dalje, na drugu lokaciju, jer se život porodica koje žive u obližnjim kućama pretvorio u “noćnu moru”, a dve porodice traže odšetu od NIS-a i rešene su da prodaju sve što su izgradili i stekli tokom proteklih godina i da se odsele.

Sa druge strane, iz NIS-a navode da poseduju sve neophodne dozvole za obavljanje probnih radova, da koriste savremenu i bezbednu opremu za rad, dok iz nevladinih organizacija upozoravaju na kršenje prava građana ocenjujući da ovakvi radovi dugoročno mogu ostaviti štetne posledice po zdravlje ljudi i njihovu životnu sredinu.

 

Preostali deo teksta dostupan je na adresi: http://voice.org.rs/palic-mestani-zahtevaju-hitno-obustavljanje-probnih-busenja-nafte-zbog-buke-smrada-i-zagadenja/