Grad

Đorđija Aksentijević poverenik Pokreta slobodnih građana za Suboticu

18-05-2020 09:16

Pokret slobodnih građana, koji je nakon ukidanja vanrednog stanja odlučio da izađe na predstojeće izbore, zakupio je prostorije u Kumanovskoj ulici, u kojima je do prošle nedelje bilo sedište subotičkog odbora Narodne stranke, a za poverenika ovog pokreta za Suboticu postavljena je Đorđija Aksentijević, saznaje Slobodna Subotica.

Time su i zvanično u Subotici počele pripreme ovog pokreta za predstojeće izbore.

Pokret slobodnih građana je u januaru najpre bio doneo odluku da bojkotuje izbore, ali je početkom ovog meseca odlučio suprotno.

Lider ovog pokreta, glumac Sergej Trifunović, izjavio je tim povodom da ga niko iz opozicije nije ubedio šta u bojkotu treba da se desi, ali i da je apsolutno svestan da se nijedan segment izbornih uslova nije promenio na bolje.

"Naprotiv, sve je šest puta gore“, rekao je Trifunović i pojasnio da su se od januara, kada je Pokret slobodnih građana prvobitno najavio da će bojkotovati izbore, promenile okolnosti: desila se pandemija koronavirusa, proglašenje vanrednog stanja i „divljanje vlasti“.

Redakcija Slobodne Subotice poslala je molbu za intervju Đorđiji Aksentijević koja nam je odgovorila da je ona jedan od osnivača Pokreta slobodnih građana i da ćenam se javiti tokom nedelje.