Sport

Ženski fudbalski klub 'Spartak' obeležio pedeset godina postojanja

20-05-2020 18:38

- Grad Subotica je stvorio sve preduslove za nesmetan rad Ženskog fudbalskog kluba "Spartak". U odnosu na 2016. godinu, udvostručili smo finansijska izdvajanja iz gradskog budžeta i za ovaj klub, a uz pomoć Vlade Srbije i pokrajinske vlade na Gradskom stadionu postavili smo novu travnatu podlogu, nove reflektore i atletsku stazu i u celosti renovirali svlačionice. Verujem da ćemo u narednom periodu imati i nove tribine na stadionu, s obzirom na to da je projekat okončan i da je i rekonstrukcija subotičkog Gradskog stadiona obuhvaćena projektom Vlade Srbije – izjavio je danas gradonačelnik Subotice Bogdan Laban na obeležavanju 50. godišnjice postojanja ŽFK Spartak. Na proslavi upriličenoj tim povodom u prostorijama ovog kluba Laban je svečano otvorio klupski muzej i zvanično pustio u rad klupski administrativni centar, prenosi Subotica.rs, zvanični sajt Gradske kuće.

Čestitajući im jubilej i ovogodišnju, jedanaestu titulu prvaka države, ujedno desetu uzastopnu, gradonačelnik je izrazio zahvalnost fudbalerkama, stručnom štabu i rukovodstvu kluba što, kako je rekao, na najlepši način predstavljaju Suboticu i u evropskim takmičenjima.

– Bili smo domaćini velikim klubovima, poput Bajerna iz Minhena i Atletika iz Madrida. Ženskom fudbalskom klubu Spartak želim da nastavi ovako uspešan rad, a mi ćemo nastojati da i dalje značajno ulažemo u sportsku infrastrukturu u našem gradu. Subotički sportisti to zaslužuju izuzetnim rezultatima koje postižu – naglasio je Bogdan Laban.

Predsednik kluba Zoran Arsić posebno se zahvalio gradonačelniku Bogdanu Labanu i Nemanji Simoviću, članu Gradskog veća zaduženom za oblast sporta i omladine, na podršci.

- Pored muzeja kluba i administrativnog centra, uredili smo i naše prostorije na Gradskom stadionu. Da nije bilo ovakvog odnosa i pristupa grada Subotice prema nama, izvesno je da ne bismo uspeli da ostvarimo ovako dobre rezultate i stvorimo sjajan ambijent za naš rad. Zahvalni smo, takođe, i Fudbalskom savezu Srbije koji nam je omogućio mnogo toga da danas sve ovo izgleda na način kako to i dolikuje, a pomogao nam je i u organizacionom i u materijalnom smislu. Pored grada Subotice i FSS zahvaljujem se i svima koji su bili uz Klub svih ovih godina – istakao je Arsić.

Direktor sektora za ženski fudbal pri FSS, Bojan Pavićević, pozdravio je gradonačelnika i predsednika ŽFK Spartak i naglasio da je od pre godinu dana Fudbalski savez Srbije radikalno promenio kurs prema ženskom fudbalu.

- Ponosni smo na ŽFK Spartak. Zbog sjajnih rezultata  koje postiže i toliko devojaka koje igraju za reprezentaciju u različitim selekcijama, ovaj klub je zaslužio da i ubuduće ima snažnu podršku od strane grada, države i Fudbalskog saveza Srbije -  poručio je Pavićević, prenosi Subotica.rs.

Foto: Subotica.rs