Grad

Laban: Nastavljamo sa gradnjom atarskih puteva

01-06-2020 11:47

Nakon obilaska radova na uređenju atarskih puteva u Maloj Bosni, gradonačelnik dr Bogdan Laban sa saradnicima obišao je i mesne zajednice Tavankut i Ljutovo, prenosi Subotica.rs, zvanični sajt Gradske kuće.

Pored uređenja atarskih puteva u ovim mesnim zajednicama, započeti su i radovi na drugoj deonici koja povezuje mesne zajednice Mišićevo i Tavankut (Gornji Tavankut). Za uređenje obe ove deonice atarskih puteva, u ukupnoj dužini od 7.360 metara, iz gradskog budžeta obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 30,5 miliona dinara, navodi ovaj sajt.

- Druga deonica, na kojoj su takođe otpočeti radovi, je put koji povezuje mesne zajednice Mišićevo i Tavankut (Gornji Tavankut). Deonica je dužine 3.700 metara,  širine četiri metra a radovi, koji se izvode metodom cementne stabilizacije, vredni su 23 miliona dinara. Ove deonice puta povezuju veliki broj poljoprivrednih gazdinstava. Lokalna samouprava je imala sluha za apele poljoprivrednika i stanovnika iz MZ ’Mala Bosna’, ’Mišićevo’ i ’Tavankut’, i ovaj primer najbolje pokazuje brigu o svim građanima – naglasio je Bogdan Laban.

- Čikerijska ulica je značajna ne samo za Ljutovo već i za naselje Čikerija. koje se nalazi u produžetku same ulice ali i za takozvani 'Rakić kraj'. Ulica je bila u prilično lošem stanju,  najveći problemi nastajali su posle padavina kada je bila teško prohodna zbog blata - navode meštani Ljutova, i napominju da je nasipanje ove ulice važno za sve meštane naselja Čikerija ali i za sve poljoprivrednike koji imaju poljoprivredne zasade i voćnjake na Čikeriji i u „Rakić kraju“ koji ih spaja sa Tavankutom - kaže gradonačelnik Subotice.