Priče

U Suboticu se za nepune četiri godine slilo 15 milijardi dinara

04-06-2020 07:11

Gradonačelnik Subotice dr Bogdan Laban sastao se u utorak sa potpredsednikom Pokrajinske vlade Đorđem Milićevićem i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom Batezom. Tom prilikom, Laban je tom prilikom izjavio da se za nepune četiri godine u Suboticu, kako je rekao, slilo 15 milijardi dinara.

Laban je, međutim, dodao i da će završetak radova na Narodnom pozorištu kasniti.

– Uspeli smo da posle 30 godina završimo Ipsilon' krak, a da nije bilo epidemije korone do kraja godine sigurno bismo rekonstruisali i zgradu Narodnog pozorišta, još jednu u nizu davno započetih, a nedovršenih investicija. Izvesno je da će doći do kašnjenja u realizaciji, ali i da će i taj projekat biti okončan. Uz izuzetnu pomoć Vlade Srbije i pokrajinske vlade, kao i predsednika Aleksandra Vučića koji je dao veliki doprinos i svojom inicijativom da  krenemo u razvoj Palića, danas na Paliću radimo nešto što nije rađeno pedeset godina. Rekonstruisan je Veliki park, Velika terasa, Letnja pozornica i ono što je najbitnije – realizuje se i projekat koji je za Suboticu jako bitan, a to je  akva-park i velnes-centar. Zajedničkim ulaganjem republike, pokrajine i i Grada Subotice, i taj projekat će ove godine biti završen – naveo je Laban.

Đorđe Milićević je, obraćajući se medijima nakon obilaska terena u OŠ „Sveti Sava“, izjavio da je Pokrajinska vlada od jula 2016. godine do danas izdvojila oko 2,53 milijarde dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata na teritoriji grada Subotice, prenosi Subotica.rs, zvanični sajt Gradske kuće.

– Pokrajinska vlada je podržala projekte koji su doprineli da se obezbede kvalitetniji uslovi za život građana Subotice, ali i bolji uslovi za privlačenje novih investicija i dalji privredni razvoj ovog grada – rekao je, između ostalog, Milićević i dodao da je tokom razgovora sa gradonačelnikom Labanom informisan da su republika, pokrajina i grad Subotica od sredine 2016. godine u obrazovanje uložili oko 500 miliona dinara.

Foto: Subotica.rs