Grad

Slobodan Puškar naručivao tekstove protiv kolege Bojana Bagija

19-06-2020 11:19

SLOBODNA SUBOTICA SAZNAJE

Predsednik Udruženja građana “Slobodan grad” Nemanja Šarčević smatra da je krajnje vreme da Srpsko lekarsko društvo reaguje i preduzme mere protiv direktora subotičke bolnice

U “Novinama novosadskim” 22. marta prošle godine osvanuo je pamflet “Stranački starački dom”. Autor, potpisan neodređeno kao “NNS” (Novine novosadske?), pokušao je da dovede dr Bojana Bagija iz Subotice u etički neodrživu poziciju, zbog početka izgradnje sopstvenog staračkog doma.

Tekst pamfleta dostupan je na adresi: https://novinenovosadske.rs/index.php/2019/03/22/stranacki-staracki-dom/ .

Čitava ova stvar bila bi odavno zaboravljena, da se 17. juna nije pojavio po sadržaju skoro identičan pamflet, ilustrovan istom slikom kao onaj novosadski od pre godinu dana, na divljem medijskom glasilu subotičkih naprednjaka nazvanom “Anonimna Subotica”.

Želeći da proverimo ko je autor prošlogodišnjeg članka u “Novinama novosadskim” i ovog, najnovijeg, po strukturi vrlo srodnog, došli smo do izjave doktorice, koja je želela da ostane neimenovana. Ona nam je rekla da iz prve ruke zna ko je naručio prošlogodišnji pamflet uperen protiv dr Bojana Bagija.

– To je bio Slobodan Puškar. On je autoru pamfleta, političkom analitičaru Branku Radunu, dao precizna uputstva šta da obuhvati tekstom, odnosno dao mu je tematske koordinate u okviru kojih je trebalo Bagija da optuži za navodno prekoračenje etičkih normi, navodno ugrožavanje standarda profesije i navodni sukob interesa. Puškar mi je lično rekao da je naručio pomenuti tekst od Raduna, objavljen u “Novinama novosadskim” i da ga je lično instruisao šta sve tekst treba da obuhvati – kaže naš izvor, dodajući da je spremna da svoje tvrdnje posvedoči i na sudu.

Nemanja Šarčević, predsednik Udruženja građana “Slobodan grad”, kaže da nimalo nije iznenađen informacijom do koje je došla Slobodna Subotoica i da je sasvim siguran, imajući u vidu sve okolnosti, da je Branko Radun autor identičnog pamfleta koji se pre koji dan pojavio na divljem sajtu “Anonimna Subotica”.

– Želim da podsetim javnost Subotice da je krajem 2018. godine Slobodan Puškar zaposlio Branka Raduna u subotičkoj bolnici na radnom mestu na kojem se ovaj nikada nije pojavio, što smo proverili i ustanovili jula prošle godine u samoj subotičkoj bolnici. Smatram da je naručivanje pamfleta uperenih protiv bilo koga, a naročito kolega, sa etičke tačke gledišta nedopustivo. Pozivam stoga Srpsko lekarsko društvo da hitno reaguje i zaustavi hajku Slobodana Puškara i Branka Raduna protiv dr Bojana Bagija. Moj stav je principijelan. Uperen je isključivo protiv vođenja prljavih hajki protiv kolega – kaže Šarčević.

Branko M. Žujović, urednik sajta Slobodna Subotica, kom je Branko Radun lično u telefonskom razgovoru potvrdio da mu je zaposlenje u subotičkoj bolnici obezbedio Slobodan Puškar, kaže da ni on nije iznenađen ovim otkrićem.

– Podsećam javnost da je Slobodna Subotica još u decembru 2018. godine obelodanila da će Radun, dolaskom u Suboticu na takav način, postati deo bot-tima Labanovog krila SNS-a, što se informacijom koju smo dobili iz prve ruke pokazalo kao tačno – kaže Žujović. – Pozivam još jednom osoblje subotičke bolnice, naročito lekare, da solidarnošću, bez obzira na eventualne lične animozitete, pruže podršku subotičkim kolegama koje Puškar na očigled svih njih progoni.