Grad

Puškar nastavlja sa samovoljom u bolnici

29-06-2020 10:18

Na meti načelnica oftalmologije, za koju direktor smatra da je izvor Slobodne Subotice. “Puškar misli da je, kao član SNS-a, zaštićeniji od belog medveda i da, stoga, u bolnici može da radi šta god poželi. Osnovu za takav stav on pronalazi u primeru svog prijatelja Bogdana Labana, kog je SNS sačuvao nakon napada na Vladimira Polovinu”, kaže izvor Slobodne Subotice.

Spomenka Konstantinović, načelnica odeljenja oftalmologije u subotičkoj bolnici, već nedeljama se nalazi na meti direktora Slobodana Puškara, a danas joj je, nakon što se vratila sa godišnjeg odmora, uručeno Puškarevo rešenje o smeni.

Neposredno pre nego što je pre nekoliko nedelja postala lična meta direktora Puškara, doktorica Konstantinović je podnela ostavku na mesto načelnice odeljenja oftalmologije, ali je ostavku odmah potom povukla, obavestivši o njoj direktora pisanim putem.

Nakon što je policija pre više od tri nedelje zabranila Puškaru da prilazi doktorici Konstantinović, oduzevši mu pritom lično naoružanje, on je započeo ličnu kampanju protiv nje, aktivirajući njenu ostavku, ali bez navođenja činjenice da postoji i odluka doktorice Konstantinović da ostavku povuče. Da situacija bude tragikomičnija, Puškar je doktoricu Konstantinović najpre lično nagovarao da ostavku povuče, a sada je, nakon što je ova ostavku povukla, okrenuo ćurak naopako.

– Puškar je doktoricu Konstantinović na zub uzeo pomislivši da je ona izvor Slobodne Subotice iz subotičke bolnice. Objavili ste informacije o prodoru virusa kovid 19 na odeljenje ginekologije i akušerstva, kao i da je Aleksandar Radulović, načelnik tog odeljenja, radio bolestan, čak i da je u vidno bolesnom stanju operisao 27. maja. Potom je usledila prijava Puškara protiv doktorice Konstantinović koja mu se obila o glavu. Policija je veštačenjem telefona doktorice Konstantinović, po Puškarevoj prijavi, došla u posed slika koje je načinio sam Puškar u trenucima pojačanih emocija. Na slikama se vidi Puškar sa uperenim pištoljem. Potom je Slobodna Subotica objavila da izvor blizak Puškaru tvrdi da je direktor bolnice pred njim izjavio da je subotičkom odboru SNS-a u februaru dao trideset hiljada evra u gotovini. Tu su i pamfleti, iz pera političkog analitičara Branka Raduna, fiktivno zaposlenog u subotičkoj bolnici, koje je Puškar naručivao protiv doktora Bojana Bagija. Vaš izvor tvrdi i da se Puškar po Subotici razmetao poklonima, od kojih jedan, časovnik “Omega” sa dragim kamenjem, košta sedam hiljada dolara. Šta više, vaš izvor kaže da je spreman da o tome svedoči i pred sudom. To su više nego dovoljni razlozi da Puškar posegne za aktom lične osvete nad doktoricom Konstantinović – kaže izvor Slobodne Subotice iz bolnice koji je želeo da ostane neimenovan.

Izvor Slobodne Subotice dodaje da u čitavoj stvari postoji još jedna važan momenat.

– Puškar se naprosto ne plaši smene, naročito nakon ubedljive pobede SNS-a. On samouvereno smatra da je, kao član SNS-a, zaštićeniji od belog medveda i da, stoga, u bolnici može da radi šta god poželi, pa i da po vlastitom nahođenju postavlja i smenjuje ljude. Pritom se Puškar ne rukovodi profesionalnim, već privatnim razlozima, što je poražavajuće za samu bolnicu. Osnovu za tako samouveren stav, on pronalazi u primeru svog prijatelja Bogdana Labana, kog je SNS sačuvao nakon očiglednog napada na Vladimira Polovinu – kaže naš izvor.

 

Foto: Direktor ušuškan u stranačku logu - Slobodan Puškar, Zoran Gojković i Bogdan Laban