Grad

Krivična prijava protiv Tibora Bognara

30-06-2020 20:02

Subotički Savez za Srbiju, koji čine Dveri, DS i Stranka slobode i pravde, saopštio je danas da je podneta krivična prijava protiv Tibora Bognara, sekretara Mesne zajednice Palić.

U saopštenju subotičkog Saveza za promene navedeno je da je krivična prijava podneta zbog sumnje da je Bognar 21. juna, u periodu od 20 časova do 21 čas i 30 minuta u Osnovnoj školi „Miroslav Antić“ u Trogirskoj ulici na Paliću, na biračkom mestu 71, "neovlašćeno izmenio broj glasova dodavanjem glasova pri prebrojavanju", kako doslovno piše u saopštenju.

"Nakon završetka glasanja na biračkom mestu 71, pristupilo se brojanju glasačkih listića. Tada se pojavio osumnjičeni Tibor Bognar. Kao neovlašćeno lice ušao je u prostorije biračkog odbora i preuzeo glasanje, izdiktirao cifre po sopstvenom nahođenju, što mu je predsednik biračkog odbora dopustio.

Osnovnom javnom tužilaštvu je kao dokaz dostavljen i video snimak na kome se vidi Tibor Bognar kako izvršava krivično delo.

Savez za Srbiju pozvao je građane Subotice i Srbije da ne izlaze na lažne izbore. Brojne nepravilnosti koje su se dešavale na dan izbora samo su potvrdile opravdanost takvog poziva", navedeno je u saopštenju.

"Može se samo pretpostaviti koliko je stotina hiljada glasova upisano da bi se lažno prikazala velika izlaznost koja je i pored svega daleko ispod 50%. Sastav Narodne skupštine razotkrio je razmere diktature Srpske napredne stranke. Sa druge strane, građani Srbije su odbili da glasaju za korumpiranu, lažnu opoziciju, ostavljajući je ispod cenzusa, ostavivši time i režim Aleksandra Vučića bez legitimiteta.

Namera bojkota bila je da pokaže da Srbija nije demokratska zemlja, već ogoljena diktatura. I zato bojkot jeste uspeo. A nebrojeni ljudi režima, poput Tibora Bognara, dodatno su se pobrinuli da to ostane izvan svake sumnje", kaže se u saopštenju subotičkog Saveza za Srbiju.