Grad

Žujović: Subotička policija profesionalno obavila posao

09-07-2020 21:05

Izjalovile su se dirigovane najave botova da će subotički protest biti rušilački

Urednik Slobodne Subotice Branko M. Žujović danas je izjavio da je subotička policija bila na visini zadatka tokom večerašnjeg protesta kod Plave fontane i da su se izjalovile dirigovane najave botova da će subotički protest biti rušilački.

- Mislim da su organizatori dobro procenili situaciju. Pozivom da svi učesnici protesta sednu u slučaju izbijanja nereda, jasno su povukli crtu između sebe i Subotičana s jedne, i provokatora, u koje ubrajam i botove, sa druge strane. Najgori scenario je kada se provokatori uvuku u redove onih koji protestuju, da bi izazivali nerede. Policija je itekako bila prisutna, ali ni jednim jedinim gestom nije omela sam skup, što je za svaku pohvalu - rekao je Žujović.

On je istakao da organizatori imaju razloga da budu zadovoljni odzivom i porukom koju je grad uputio.

- Gradska kuća se očigledno uplašila reakcije Subotičana, posebno one iskazane na društvenim mrežama. Čak su im se "pokvarile" kamere koje snimaju Plavu fontanu. Subotica se svrstala u gradove koji su izrazili svoj stav. Pritom je poruka odaslata iz Subotice zaista bila subotička. Nadam se da će orgnizatori održati zdravu građansku atmosferu i na predstojećim protestima, uz dašak protestne atmosfere - kaže Žujović.