Grad

Slobodan grad: Voda kasno odneta na analizu!

06-12-2018 11:55

Udruženje "Slobodan grad" smatra da su gradske službe neodgovorno postupile, čekajući zimu da bi počele sa saniranjem problema u zgradi na adresi Lovre Bračuljevića 45, a dokaz tome je da su uzorke vode akumulirane u oknu lifta uzele tek pre tri dana.

"Stanari i kućni savet su tokom cele godine ukazivali na problem akumuliranja velike količine vode u oknima liftova, ali se rešavanju problema pribeglo tek uoči zime, kada su zapretile velike hladnoće. Građani do danas nemaju odgovor na ključna pitanja u vezi stanja u kojem se zgrada nalazi, a po svoj prilici bez grejanja treba da sačekaju okončanje dvomesečnih radova.

Kako Slobodan grad saznaje, prve procene govore da je beton ispod zgrade negde popustio i da je kroz pukotinu voda prodrla u okna liftova, odakle se ove nedelje iznenada povukla. Gradske službe su, nakon celogodišnjeg čekanja, dok su okna bila puna vode, tek ove nedelje i to jedva uspele da zahvate uzorke vode za analizu iz okna manjeg lifta, pošto u oknu većeg vode više nije bilo nakon što je ispumpana.

Analiza vode treba da pruži odgovor o njenom poreklu, odnosno da li voda ističe iz vodovoda ili su po sredi podzemne vode. Prethodno je dogovorena sanacija toplovoda, jer se smatra da deo akumulirane vode sigurno potiče iz njega.

Smatramo da su gradske strukture sanaciji stanja u kojem se nalazi zgrada u Ulici Lovre Bračuljevića pribegle suviše kasno, jer je vodu na analizu trebalo odneti najkasnije letos, a radovima pribeći odmah potom", kaže se u saopštenju Slobodnog grada.