Grad

Najsvežiji snimci Labanove novogradnje

10-08-2018 16:59

Slobodna Subotica u Donjem Morinju

Tim Slobodne Subotice

Istraživački tim Slobodne Subotice, uz pomoć Subotičana koji su tokom letovanja u Crnoj Gori pratili objave na našem sajtu, došao je do snimaka objekata koje je gradonačelnik Bogdan Laban ove godine podigao u Donjem Morinju u Boki Kotorskoj.

Naša današnja objava je najsrećniji spoj novinarskog rada i spontane građanske inicijative.

Gradeći tri višespratnice oko starije porodične kuće u Crnoj Gori, gradonačlenik je, složićemo se svi, otvorio nekoliko ključnih pitanja.

Prvo, odakle potiče kapital kojim je kupio parcele i podigao objekte? Laban je ceo život proveo u različitim državnim službama.

Drugo, kakvu je poruku uputio potencijalnim ulagačima u Palić, ako on, kao gradonačelnik Subotice, radije za investiranje kapitala bira Crnu Goru?

Treće, vidi li gradonačelnik vlastitu budućnost u gradu koji vodi?

Četvrto, čiji je gliser, odnosno manja jahta sličnih performansi koja mu je ovog leta (bila) na raspolaganju na obali u Morinju, do kafea “Ponta”? Čak i ako mala jahta nije gradonačelnikova, on je građanima dužan da položi račun i kaže čija je, odnosno ko mu je ustupa, po kojoj ceni i/ili zašto.

Pitanja na ovu temu ima još, ali ova predočena u najširem spektru obuhvataju nešto što u Subotici još uvek nazivamo zaštitom javnog interesa.

Slobodna Subotica ne prejudicira ni jedan odgovor na postavljena pitanja. Naš istraživački tim i građani očekuju odgovore.