Grad

Dveri: Subotički mediji gluvi za istinu

11-01-2019 09:12

Oni koji su prethodne 2018 godine dobili 26 miliona dinara objavljivali su samo ono što ovoj vlasti odgovara.

 

Srpski pokret "Dveri" u Subotici saopštio je danas da je analizirao svoje medijske aktivnosti u 2018. godini.

"Sa puno ponosa možemo reći da smo bili najaktivnija politička stranka u Subotici. Za kalendarsku 2018. godinu izdali smo 21 saopštenje. U tim saopštenjima smo ukazivali na sve one pogubne mere lokalne vlasti, na lopovluk, korupciju, na potrebu zaštite svih onih koji su nezaštićeni. Mediji su nam se na frapantan način odužili, jer naša saopštenja ni jedan medij koji se finansira iz budžeta Grada Subotice nije objavio.

Dok je u 2017. godini bilo medija koji su po neko naše saopštenje objavili, od Subotica.com-a, Suboticainfo.rs, Gradsubotica.co.rs, JU eko TV, Super-info.rs, prošle godine situacija je postala mnogo gora.

Od 21 saopštenja, 20 je objavio Gradsubotica.co.rs, uz dve objave na sajtu Slobodnasubotica.rs. Niko drugi nije našao za shodno da prenese istinu koja je uvek bila lako proverljiva i dostupna. Treba da napomenemo da smo svim medijima prosleđivali naša saopštenja, od štampanih do elektronskih.

Poražavajući podatak za Suboticu i njene građane, za slobodu medija, za informisanje građana.

Slobode medije nema, medijska blokada ili medijska samokontrola je dostigla vrhunac.

Oni koji su prethodne 2018 godine dobili 26 miliona dinara objavljivali su samo ono što ovoj vlasti odgovara. Ti mediji su se oglušili o novinarsku profesiju, etiku i u najgorem svetlu su je predstavili. Ta ogromna većina medija je samo u funkciji stranačke propagande, a ne radi u interesu građana Subotice.

Građani su na taj način bili dezinformisani, dobijali su informacije koje su samo imale za cilj veličanje uspeha lokalne vlasti, a ne promociju pravovremene i istinite informacije.

U 2018. godini izdvojeno 26 miliona dinara za informisanje i izgleda da im to nije bilo dovoljno, pa su sredstava za 2019. godinu povećali za 50 odsto, odnosno na 39 miliona dinara. Verovatno sa ciljem da nastave još više da stvaraju lažnu sliku Subotice, da građane informišu samo onako kako misli lokalni SNS i SVM. Ta praksa promocije laži i obmane građana Subotice mora da prestane.

Dveri Subotice smatraju da se ovih 39 miliona može podeliti samo pod uslovom da svojim informativnim programom i sadržajima mediji informišu građane o svim dešavanjima u gradu i okolini .Da se objavljuju saopštenja svih političkih stranaka, odnosno svih onih koji imaju šta da kažu.

Dveri Subotice imaju šta da kažu i dalje će istrajavati u borbi da istina bude jedini argument u našoj političkoj borbi", kaže se u saopštenju subotičkog odbora Dveri.