Mladi govore

Električni bend akustično treći put

17-08-2018 06:32

VAN GOG NA LETNJOJ POZORNICI

Budimo i mi glasnici našeg grada!

Jovana Filipić

Van Gog je nastupio 12. avgusta 2018. godine na Letnjoj pozornici na Paliću. U prirodnom ambijentu zelenila i svežeg vazduha, što nije uobičajena kulisa za rok svirku, Van Gog je održao koncert koji će se dugo prepričavati među Subotičanima.

Ovaj po svemu električni bend treći put je održao akustični koncert obaveštavajući nas otvoreno da je to za njih bilo veliko iskušenje.

Pevalo se od ,,Opasan plesa'' i ,,Tanka nit" do ,,Andjele moj brate''.

Kroz pesme su pokušali da prenesu na nas ljubav, nadahnuće i volju za promenama.

Osim pesama, utisak su ostavili Đuletovi govori kojima je upotpunjavao pauze između pesama. Rekli su nam da budemo ljubavni i da se ne uklapamo u ,rijaliti Srbiju'.

Đule je tim povodom rekao:,,Roditelji, čuvajte svoju decu od rijalitija. Ne uplićite se u politiku , to nije radost za vas”.

Ovaj bend je mnogo više od njihovih pesama. Zračili su posebnom energijom na sceni skoro tri sata i uspeli to da prenesu na publiku.

Publika je bila živa, gromoglasno je aplaudirala i pevala pesme.

Osim što smo imali priliku da slušamo starije pesme, “Van Gog” nam jepriuštio i delić novih kompozicija koje će objaviti na jesen.

Zvučalo je vrlo obećavajuće.

Koncert su obeležili rečenicom: ,,Mi smo protivotrov surove realnosti”.

Kada bi bilo više koncerata koji bi svojim protivotrovom promenili našu realnost, možda bismo uspeli nešto da postignemo.

Kako je sam Đule rekao, mi smo glasnici , budite naše žice.'

Budimo i mi glasnici našeg grada!