Grad

Slobodan grad: Onlajn peticija je pre svega za Subotičane u inostranstvu

10-02-2019 16:07

Udruženje "Slobodna grad" pozvalo je Subotičane da, počevši od ponedeljka, 11. februara, svojim potpisom podrže pisanu peticiju za odbranu buregdžinice "Spartak" i ostalih zanatskih radnji koje su se našle na nezakonitom udaru subotičke partitokratije.

"Potpisi će se prikupljaju u buregdžinici "Spartak". Tokom nedelje, nameravamo da prikupljamo potpise i na otvorenom, ali za to prvo treba da pribavimo neophodne dozvole. Smatramo da je veoma važno da građani potpišu pomenutu pisanu peticiju i ne zadrže se samo na onlajn podršci koja je namenjena pre svega Subotičanima u inostranstvu", kaže se u saopštenju Slobodnog grada.

Slobodan grad podseća da je na 19. sednici Komisije za poslovni prostor Grada Subotice, održanoj 27. jula prošle godine, konstatovano je da je Ljuljzimu Redžepiju, vlasniku buregdžinice "Spartak", istekao ugovor o zakupu, iako je ugovor, zapravo, isticao 21. avgusta iste godine.

"Redžepiju je, pod pretnjom prinudnog iseljenja, naloženo da u roku od trideset dana isprazni prostor koji njegova porodica formalno zakupljuje od 1966. godine i preda ga Gradu Subotici. Kako Redžepi to nije učinio, tuživši grad, prinuđen je da plaća dvostruku cenu zakupa.

Zaključak da vlasniku buregdžinice "Spartak" zbog navodnog isteka ugovora treba otkazati zakup doneli su: Timea Horvat, predsednica komisije, Stevan Bakić, zamenik predsednice i kum gradonačelnika Bogdana Labana, Mitar Samardžić, KaroljKovač i Aleksandar Mirković", kaže se u saopštenju Slobodnog grada.