Grad

Počelo prikupljanje potpisa građana za odbranu buregdžinice "Spartak"

11-02-2019 09:00

Udruženje "Slobodan grad" jutros je započelo prikupljanje potpisa građana za odbranu buregdžinice "Spartak" i ostalih ugroženih zanatskih radnji u Subotici.

Potpisi građana danas se prikupljaju u "Spartaku", Šandora Petefija 22, a organizatori najavljuju da će se narednih dana potpisi prikupljati i na subotičkim ulicama.

Na 19. sednici Komisije za poslovni prostor Grada Subotice, održanoj 27. jula prošle godine, konstatovano je da je Ljuljzimu Redžepiju, vlasniku buregdžinice "Spartak", istekao ugovor o zakupu, iako je ugovor, zapravo, isticao 21. avgusta iste godine. Redžepiju je, pod pretnjom prinudnog iseljenja, naloženo da u roku od trideset dana isprazni prostor koji njegova porodica formalno zakupljuje od 1966. godine i preda ga Gradu Subotici. Kako Redžepi to nije učinio, prinuđen je da plaća dvostruku cenu zakupa.

Slučaj buregdžinice "Spartak" nije usamljen. Veliki broj zanatskih radnji dobio je slična rešenja.

Zaključak da vlasniku buregdžinice "Spartak" zbog navodnog isteka ugovora treba otkazati zakup doneli su: Timea Horvat, predsednica komisije, Stevan Bakić, zamenik predsednice i kum gradonačelnika Bogdana Labana, Mitar Samardžić, Karolj Kovač i Aleksandar Mirković.

Iz Udruženja "Slobodan grad" građanima poručuju da je onlajn peticija pokrenita zbog Subotičana koji trenutno žive u inostranstvu i da je potrebno potpisati pisanu peticiju.