Grad

U Skupštini AP Vojvodine raspravljaće se o uvredama upućenim Tonkovićevoj

11-02-2019 09:48

 

Odbor za nacionalnu ravnopravnost Skupštine AP Vojvodine raspravljaće danas o uvredama upućenim Neli Tonković, bivšoj upravnici Savremene galerije u Subotici koja je nedavno izabrana za direktorku Narodnog muzeja u Šapcu.

Poslanik Nemanja Šarčević obavestiće članove ovog odbora da je funkcioner Narodnog slobodarskog pokreta, Branko Ćirjaković, inače zaposlen u subotičkoj gradskoj upravi, 9. februara ove godine na svom "Fejsbuk" nalogu objavio vest Slobodne Subotice da je Subotičanka Nela Tonković izabrana za direktorku Narodnog muzeja u Šapcu, uz komentar: 'Čestitam Šapcu na direktoru ustaši'.

Udruženje "Slobodan grad" od tužilaštva u Subotici zatražilo je istog dana da reaguje i krivično goni Branka Ćirjakovića, zbog širenja govora mržnje i izazivanja nacionalne i verske mržnje.

Slobodan grad podsetio je javnost da se radi o bliskom političkom savezniku i ličnom prijatelju gradonačelnika Bogdana Labana koji se do sada, uprkos javnim pozivima, nije ogradio od Ćirjakovićevih ispada, uvreda i pretnji.