Grad

Slobodan grad: Protest da bude lokalni, borba protiv subotičke hobotnice je presudna za grad

12-02-2019 10:09

Udruženje "Slobodan grad" podržava izbor Danijela Kovačića za predsednika Izvršnog odbora pokrajinske organizacije Demokratske stranke i od Saše Vučinića, predsednika Gradskog odbora DS-a, očekuje da se povuče sa tog mesta, kako je proteklih meseci najavljivao.

"Činjenicu da se Saša Vučinić pojavio prošlog petka na protestu građana smatramo neprimerenom provokacijom, pošto on svojim političkim nedelovanjem, u stvari, štiti interese grupe ljudi okupljenih oko gradonačelnika Bogdana Labana, odnosno subotičke hobotnice, i to je Subotičanima više nego poznato i jasno. Stoga se postavlja pitanje protiv čega je tačno Vučinić protestovao.

Činjenica da je Vučinić učestvovao u protestu potkrepljuje strepnje Slobodnog grada da će subotička hobotnica pokušati da iskoristi proteste za političko pregrupisavanje, što ne sme da se dozvoli.

Slobodan grad smatra da je Vučinićev ostanak na mestu predsednika subotičkog odbora DS veliki problem za formatizovanje subotičke opozicione scene i nepremostiva prepreka za delovanje Saveza za Srbiju u gradu. Vučinić je ličnim odnosom i tihim političkim savezom sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i njegovim ljudima kompromitovao lokalni odbor DS -a u istoj meri u kojoj je odbor te stranke bio kompromitovan u prošlosti, dok je i formalno učestvovao u vlasti.

Smatramo da protest u Subotici po karakteru treba da bude lokalni i da građani treba da upute jasne političke poruke gradskim vlastima zbog očiglednog nepotizma, korupcije i bahatosti.