Priče

Sindikat "Nezavisnost": Potkrepljene naše sumnje u zloupotrebe službenog položaja

07-03-2019 10:44

Saopštenje sindikata "Nezavisnost" o stanju u Dečjem pozorištu prenosimo u celosti.

Sve naše sindikalne sumnje o zloupotrebama službenog položaja u Dečjem pozorištu potpkrepljene su na vanrednoj sednici Nadzornog odbora, održanoj 26. februara ove godine, na kojoj je raspravljano o ponovljenom popisu osnovnih sredstava, pošto je prvi bio nepotpun.

Inventarska lista osnovnih sredstava, na kojoj se napokon, posle osam godina, našla oprema kupljena 2006. godine, a postavljena za korišćenje 2010, bila je opet nepotpuna jer je nedostajao deo opreme koja nikada nije isporučena pozorištu.

Direktorica i pored insistiranja Lasla Čisara, glavnog poverenika Sindikata "Nezavisnost", nikada nije tražila isporučenje te opreme, niti je u pravnom smislu reagovala tokom više godina, iako je to morala da učini po službenoj dužnosti.

Uprkos ovim nespornim činjenicama i činjenici da je Dečjim pozorištem novoizabrana direktorica od 2016. godine upravljala sa radnog mesta glumac - lutkar, ona je za gradsku vlast ponovo bila odgovarajuće kadrovsko rešenje, kaže se u saopštenju sindikata "Nezavisnost".