Grad

Slobodan grad: Zašto gradonačelnik umesto u Palić ulaže u Morinj?

14-03-2019 20:32

Udruženje "Slobodan grad" pozvalo je danas gradonačelnika Bogdana Labana da Subotičanima objasni zbog čega svoj privatni kapital ulaže u Morinj u Crnoj Gori, umesto u Palić, gde Grad Subotica novcem građana gradi akva-park sa velnes i spa sadržajima.

"Gradonačelnik Subotičanima treba da objasni i zašto država ima interes da bude investitor u izgradnju akva-parka na Paliću, a taj interes nije prepoznao ni jedan subotički tajkun. Barem su subotički tajkuni poznati po spremnosti da prigrabe i iskoriste svaku, pa i najmanju šansu za zaradu. Zašto gradonačelnik sa njima nije uložio svoj kapital kod kuće, nego ga iznosi u inostranstvo?

Slobodan grad je itekako za razvoj Palića. Zalažemo se za stručan, održiv, planski i moderan razvoj turizma. Protiv smo zamene teza po kojoj je "neprijatelj" svako ko opominje da država ne treba da se pojavljuje kao investitor u turističkoj industriji nigde, pa ni na Paliću.

Država naročito ne treba da ulaže na način o kom je prošle i ove nedelje izvestila Slobodna Subotica, objavljujući nesporne činjenice koje duboko kompromituju gradsku upravu i kojih se ceo grad stidi", kaže se u saopštenju Slobodnog grada.