Grad

Šarčević: Razvoj Palića treba da isključi državu kao investitora

14-03-2019 20:47

Nemanja Šarčević, poslanik u Skupštini AP Vojvodine, danas je u izjavi za Slobodnu Suboticu istakao da se zalaže za održiv razvoj Palića.

"Pomno kao poslanik pratim dešavanja u vezi pokušaja izmene tenderske dokumentacije za izgradnju palićke kanalizacije. Neko iz gradske uprave pokušao je u dokumentaciju da ubaci mogućnost ugradnje tehnički neprihvatljivih, a skupljih cevi. Pratim i informacije koje je vaš sajt takođe objavio u vezi jednog nakaradnog pristupa izgradnji akva-parka sa velnes i spa sadržajima na Paliću.

Pitanje razvoja Palića ne sme da ostane partijsko, već mora da preraste u opšte pitanje naše zajednice. Svedoci smo jednog stihijskog pristupa Paliću koji mora da se promeni. Subotica i Palić ne smeju da ostanu partijski resurs Bogdana Labana i njegove grupe. Razvoj turizma na Paliću treba da isključi državu kao investitora.

Nove bazene, spa i velnes sadržaje na Paliću treba da gradi privatna kompanija, a ne država, baš kao što pojedinci ne treba da kompromituju ceo grad pred stranim finansijerima, kao što je bio slučaj sa pomenutim pokušajem izmene tenderske dokumentacije u režiji Labanovih ljudi", kaže Šarčević.