Grad

Nagrade „Subotičanin godine“ biće dodeljene u ponedeljak ispred Gradske biblioteke

15-03-2019 20:31

Gradska biblioteka otkazala je danas bez obrazloženja Udruženju “Slobodan grad“ zakup čitaonice za ponedeljak, 18. marta, kada je trebalo da budu dodeljene nagrade „Subotičanin godine“ i nagrade za životno delo, ali će pomenute nagrade toga dana, u 19 časova, ipak biti dodeljene ispred ove ustanove.

Slobodan grad je pre više od dve nedelje rezervisao čitaonicu za dodelu nagrada, da bi danas, kada su predstavnici ove organizacije želeli da uplate zakup, stiglo obaveštenje da je po sredi zabuna i da Gradska biblioteka ne može Slobodnom gradu da izda čitaonicu.

Nagrade „Subotičanin godine“ Udruženja „Slobodan grad“ i redakcije Slobodne Subotice za 2018. pripašće Slobodanu Vladušiću, književniku i univerzitetskom profesoru za roman „Veliki juriš“, objavljen jesenas, Igoru Juriću koji se bori za poboljšanje bezbednosti dece i Miloradu Ćopiću, jednom od najuspešnijih srpskih karatista i sportskih delatnika.

Dobitnici nagrada za životno delo su dugogodišnji direktor Međunarodnog festivala pozorišta za decu Slobodan Marković i posthumno novinar Miroljub S. Vučinić.